Svett og Mett

Clickbaits og slankeguruer

 • Publisert: 12.07.2017, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • Jeg er litt lei av bedrifter som skal ha deg til å betale for ?nøkkelen til et suksessfullt vekttap?. Dag etter dag kan man finne clickbaits i form av overskrifter som ?Slik gikk hun ned 60kg?. Du kommer selvfølgelig ikke inn på artikkelen uten å skulle betale ? betale for noe som egentlig ikke er en hemmelighet. Spesielt i forbindelse med sommeren eksploderer det med disse overskriftene og tipsene som skal gjøre deg til en slags slankeguru. 
  Med mindre du har stor interesse av å lese om en som har gått ned i vekt, synes jeg du skal la kortet ligge trygt i lommeboka. Du kan nemlig få hemmeligheten helt gratis av meg - uten å betale ett øre; Hun/han spiste mindre enn hva hun/han forbrente over en lengre periode. Sånn. Ikke særlig mystisk og heller ikke en særlig sexy setning, men det er fakta. Fakta du ikke behøver å betale for.

  Når det er sagt finnes det utrolig mange veier til Rom, men for å kort oppsummere: For å gå ned i vekt skal du spise mindre kalorier enn du forbrenner. 2+2 = 4 og det samme gjelder energiforbruket i kroppen. Hvis du ønsker å gå ned i vekt skal du sørge for å være i minus. Hvis du vil holde vekten skal du sørge for å spise det samme du forbrenner. Hvis du vil opp i vekt skal du spise mer enn det du forbruker. Jeg kunne brukt en hel del tid på å skrive om sammensetningen av de kaloriene i form av makroer, men det er noe man kan lære seg over tid og eksperimentere med underveis.

  Poenget mitt er at det er ingen hemmelighet du behøver å kjøpe deg til, dette til tross for at media prøver å lokke deg til det. Husk! Din kropp er ikke den samme som noen andre sin, eksperimenter, vær tålmodig og nyt reisen.

  God sommer :)

 • Publisert: 12.07.2017, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • hits