Svett og Mett

Høyere forbrenning med NEAT

 • Publisert: 13.09.2017, 19:04
 • Kategori: Tips og triks
 • Vi har alle sammen kjent noen vi føler kan spise hva som helst, og det uten å legge på seg. Selv sitter vi og føler at den lille sjokoladen vi spiste i går legger seg på sidebeinene. Ikke bare legger den seg på sidebeinene, den insisterer også på å bli der. Det føles bare så urettferdig at du skal måtte spise mindre enn din venninne eller kammerat. Men hvorfor er det slik? Finnes det mennesker som på en eller annen magisk måte har så mye høyere forbrenning enn alle oss andre dødelige?

  Det er mange faktorer som spiller inn i forbrenningen, høyde, vekt, aktivitetsnivå og muskelmasse er noen av dem. Hvis vi skal se på noe vi selv kan gjøre uten å slepe seg ned til treningssenteret, skal vi se på NEAT. NEAT står for Non Exercise Activity Thermogenesis og består av all aktivitet man gjør i løpet av dagen som nettopp ikke er trening, søvn eller spising. Det kan være å stå i stedet for å sitte ned på jobb, ta trappene i stedet for heisen eller rengjøring hjemme i stua. Selv ved noe man tenker er ganske ubetydelig, som gestikulering under en samtale, vil man forbrenne mer, enn dem som sitter stille mens de prater.

  Det betyr at sidemannen din ikke nødvendigvis har magisk forbrenning, det kan være at han eller hun helt naturlig beveger seg mer i løpet av dagen. Så hvis du ønsker å forbrenne mer, uten å skulle investere veldig mye tid, kan du selv justere din NEAT. Gestikuler mer, stå mer og gå mer, så vil din forbrenning stige, og kanskje gjøre plass til litt mer kake i hverdagen ;)

  Ha en fortsatt fin kveld! 

  #forbrenning #food #workout #spismerkake

 • Publisert: 13.09.2017, 19:04
 • Kategori: Tips og triks
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits