Svett og Mett

Flere små måltider booster forbrenningen!

 • Publisert: 05.05.2017, 13:58
 • Kategori: Kosthold
 • Kroppen bruker energi på å fordøye mat. Det betyr at hver gang du spiser, vil kroppen skulle bruke energi for å nedbryte maten. Derfor vil mange små måltider gi et større energiforbruk og kunne opprettholde og "booste" forbrenningen. Dette i motsetning til at man spiser få måltider om dagen, hvor forbrenningen kun økes få ganger, og dermed ikke blir opprettholdt på samme måte. Denne teorien er det mange som sverger til, og tipser andre om - men stemmer det egentlig?

  En artikkel med fokus på dette, utgitt i 1997(se her), kan avkrefte denne teorien på bakgrunn av flere studier. Forskningen som har fulgt de neste (20!) årene kan kun bekrefte det artikkelen fra 1997 konkluderte med: Måltidsfrekvensen alene, påvirker ikke vekttapet i en signifikant grad. Studiene viste at det totale energiforbruket i løpet av 24 timer, var det samme, uavhengig av hvor mange ganger du spiste.  

  Så hva vil dette si for deg? Det er faktisk veldig gode nyheter. Du kan selv bestemme om du foretrekker et par store måltider eller flere små i løpet av en dag. Ingen av delene gir deg nøkkelen til et suksessfullt vekttap, noe som betyr at du kan skreddersy din egen måltidsfrekvens etter ønske.

  Jeg foretrekker få større måltider, siden jeg synes dette gir meg en god metthetsfølelse som holder i flere timer av gangen. Dessuten føler jeg at jeg er litt småsulten hele dagen, hvis jeg skal spise flere mellommåltider i løpet av en dag. Dette handler allikevel kun om preferanser, og er noe man rett og slett må prøve seg frem med. God fredag til dere :)

 • Publisert: 05.05.2017, 13:58
 • Kategori: Kosthold
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits