Svett og Mett

Min vei til et mer variert kosthold

 • Publisert: 04.05.2017, 20:00
 • Kategori: Tips og triks
 • Jeg har tidligere vært veldig tilbøyelig til å spise det samme dag ut og dag inn. På mange måter følte at jeg sparte tid og energi på å lage noe jeg kunne utenat og visste smakte godt. Det gjorde allikevel at jeg ikke hadde et særlig variert kosthold. Jeg har nå frisket opp i mine oppskrifter og tenkte kanskje at dere har lyst til å gjøre det samme?

  Jeg er hverken kokk eller gastronom, så jeg henter gjerne ideer og oppskrifter hos andre blogger, bøker og nettsider. Mine favoritter er Trines Matblogg og Matprat. Oppskriftene er delt inn i kategorier og fremgangsmåtene er godt forklart, så man står ikke og river seg i håret, sulten og sliten en mandags kveld. OBS: Jeg velger alltid oppskrifter som jeg synes ser gode ut, ikke fordi de ser "sunne" ut. Hvis jeg vet at jeg har en travel uke foran meg velger jeg også retter som tar kort tid å lage.

  Oppskriftene legger jeg inn i matplanen for uka. Den lager jeg alltid i løpet av helgen sånn at jeg kan ferdiggjøre handlelisten og handlingen i starten av uka. Dette krever litt planlegging, men jeg sparer masse tid og penger på å gjøre ett stort innkjøp i helgen, i stedet for mange små, hvor det ofte kommer litt ekstra i kurven.

  Etter jeg har funnet oppskrifter, laget matplan og handlet inn, er det neste skritt å følge planen jeg har laget. Noen ganger kan det friste å bestille utefra eller ta med seg noe hjem, så det krever litt viljestyrke å faktisk gjennomføre det man har planlagt. Alt i alt har jeg fått et mye mer variert kosthold ved å planlegge en eller to uker frem, samtidig som det sparer meg for mye middagsstress i en travel hverdag. Håper dere har en fin kveld :)

 • Publisert: 04.05.2017, 20:00
 • Kategori: Tips og triks
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits