Svett og Mett

Oreolove

 • Publisert: 30.04.2017, 14:18
 • Kategori: Tastebuddies
 • Jeg har aldri elsket kjeks, men jeg må si at i løpet av de siste årene har jeg fått mer og mer sansen for de sprøe snacksene. Spesielt godt er det når kjeks blir til kake, som oreokake - en soleklar favoritt i hjemmet og også helt klart en av de største kaloribombene jeg vet om. Jeg ble derfor veldig nysgjerrig når jeg fant oreolignende kjeks med mindre kalorier og tilsatt protein. Måtte bare klikke disse hjem for å prøve de, og nå får dere min dom. Husk at smaken er som baken, jeg kan derfor bare si min mening om disse - jeg tror på ingen måte at alle vil ha samme opplevelse.

  Black Max

  En kjeks med 359kcal pr 100g, som lover veldig godt i forhold til de originale oreokjeksene sine 480kcal pr 100g. Det er også tilsatt protein hvor de skilter med 27,2g pr 100g. Det er 4 kjeks i en pakke som består av 100g, som vil si omkring 90kcal pr kjeks. 

  Utseendemessig: Jeg synes ikke kjeksen ligner den som er avbildet på pakken. Det er ingen tekst på kjeksen og selve kjeksen er mye tykkere og rundere enn det som er avbildet.

  Lukt: Lukter som vanlige oreokjeks, kanskje litt svakere. Men umiddelbart godt inntrykk av duften til kjeksen.

  Konsistens: Smuldrer mye når man tar første bit, men ikke mer enn alminnelig kjeks. Kremen ligner konsistensen til tykk melisblanding. Alt i alt synes jeg konsistensen er fin, men det kunne godt ha vært mer krem mellom kjeksene.

  Smak: Hvis man tar en bit av hele kjeksen synes jeg ikke det er særlig mye smak og kanskje litt skuffende. De smaker ikke særlig søtt og den lovende kakaolukten innfrir ikke helt til de høye forventningene. Kremen alene smaker heller ikke av veldig mye, det er også veldig lite krem, så det er først når jeg tar en bit av kremen alene, at jeg kan smake den.

  Konklusjon: Alt i alt en helt OK kjeks uten særlig sødme, men det svarer godt til den lave sukkermengden i kjeksen. Likevel litt fattig på smak, og ikke noe jeg vil kjøpe igjen. Jeg foretrekker ihvertfall originalen ;)

 • Publisert: 30.04.2017, 14:18
 • Kategori: Tastebuddies
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Pernille

  30.04.2017 kl.14:52

  Oreokjeks smaker godt, i hvert fall til oreokaka :) Ønsker deg en flott søndag!

  elisebr

  30.04.2017 kl.16:11

  Så spennende og gode de så ut! :)

  Skriv en ny kommentar

  hits